Tomatsoppa är gott. Det är ju tomat i. Här gör potatisen att soppan blir krämig. Du kan ta buljong istället för mjölk om du är på det humöret.
- 2 potatisar
- 1 burk krossade tomater
- 4 dl mjölk av valfri sort
- 1 tsk svartpeppar
- 1/2 dl olja eller ghee
- salt efter smak
- krutonger om du vill
Koka de två potatisarna mjuka, häll av vatten. Skala potatisen och skär i bitar, lägg tillbaka i kastrullen. Häll på tomaterna. Mosa först potatisen med en gaffel och mixa sedan soppan slät. Häll på mjölk, peppar, olja/ghee, salt och peppar. Smaka av. Servera med krutonger om du vill
Creamed Tomato Soup
Ohhh, we all love tomato soup.
- 2 potatoes
- 1 can of tomatoes
- 4 dl milk – the kind you like
- 1 tsp black pepper
- 1/2 dl ghee or olive oil
- salt to taste
- croutons
Boil 2 potatoes in water until soft, Discard water. Remove skin from potatoes, and put them back into the saucepan. Pour in the tomatoes. Mash the potatoes with a fork and mix the soup smooth. Pour in milk, pepper, oil / ghee, salt and pepper. Season to taste. Serve with croutons if you like.